PIENESSÄ KYLÄSSÄMME
ON SUURI SALAISUUS - LUONTO

Päijälän kylässä on paljon kaunista luontoa, jossa virkistyä, rentoutua, liikkua ja seikkailla.
Tutustu tästä kohteisiin ja astu sisään luontoon!

PITKÄVEDEN MELONTAREITTI

Päijälän läpi kulkee noin 20 km mittainen melontareitti, joka kulkee Pitkäjärveltä Pitkävedelle. Reitti kulkee kauniita jokia pitkin, pienten järvien kautta kohti Päijälän kylää. Pitkäveden melontareitti on helpohkoa melottavaa, mutta fyysisesti raskas pituutensa vuoksi. Reittiin sisältyy koskien kierto-osuuksia, jotka on opastettu, raivattu ja tasoitettu. Reitti on parhaimmillaan runsaan veden aikaan, mutta käytettävissä koko sulan veden aikaan. Reitin kesto on noin 7-11 tuntia. Reitti tarjoaa mahdollisuuden yöpymiseen Majaniemen laavulla Kuoksenjärvellä tai Haavistonniemen varauslaavulla Pukarajärvellä. Kotasalmen Keidas tarjoaa paikan tauolle kalliorantaisessa niemessä, jossa voi jaloitella ja pulahtaa vaikkapa uimaan. Loppupuolella reittiä on Santapakan uimapaikka ja Päijälän keskustan uimalaituri. Reitti päättyy Riihigallerialle. Pitkäveden melontareitti on osa Kokemäenjoen vesistöä ja sitä voi jatkaa Pitkäveden pohjoispäädystä edelleen Vinkiäjärvelle ja Längelmävedelle.

VINKKI: Kaipaatko lyhyempää retkeä? Tutustu kartan ja reittikuvauksen avulla, mikä olisi juuri itselle sopiva etappi. Esimerkiksi Kereskoski - Kohisevankoski väli on mukava 3-4 h osuus, joka ei sisällä koskien kierto-osuuksia, sopii leppoisaan melontaan koko perheelle, tai vaikka sup-lautailuun suojaisissa vesissä. Voit tutustua lajiin kokeilemalla melontaa suoraan kanoottipalveluiden äärellä Pitkäveden rannoilla.

Reittiä ylläpitävät Päijälän kylän yhdistykset yhteistyössä. Reitillä noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatetta. Luonnossa liikkuminen tapahtuu jokamiehen oikeuksien puitteissa, luontoa ja jokaisen kotirauhaa kunnioittaen. Kierräthän laiturit ja yksityiset rannat etäältä aina kun se on mahdollista. Tämä poikkeuksellisen erämaisena säilynyt reitti tarjoaa monipuolisia elämyksiä vesillä. Tervetuloa melomaan!

Kanootteja, kajakkeja ja majoitusta tarjoavat paikallisesti mm.
Tuomaalan tila, Hannu Lahtinen: 0500 304 769
Ojastenlahden tila/Osuuskunta Liippa,Päivi Korhonen: 050 5366 374
Majoitusta tarjoaa myös Kotikoski

KATSO TÄSTÄ MELONTAREITIN KARTTA
KATSO TÄSTÄ LISÄINFO PDF

KATSO TÄSTÄ TARKEMPI REITTIKUVAUS

Katso täältä video - Näin pääset alkuun melontatekniikassa
Pitkille retkille on syytä pakata huolella, katso vinkkejä täältä

SYSIPATTERIN LUONTOPOLKU - 2,8 KM

Päijälän keskustan lähettyville rakennetaan 2,8 km mittainen koko perheelle sopiva luontopolku, joka alkaa Päijälän pirtin pihasta. Lähtöpaikalla on iso laavu ja nuotiopaikka, joka on retkeilijöiden vapaassa käytössä (noudatathan laavulla yleisiä ohjeita). Polku on raivattu tunnelmallisen kuusimetsän läpi pienen harjun päälle ja sieltä Sysipatterin mäelle. Tästä reitti laskee alas suolle, jossa on pitkospuut. Suon takaa polku jatkuu kohti Kohisevan koskea ja Päijäläntietä. Reitin varrelle on lisätty muutama taukopaikka penkkeineen ja paljon kiinnostavaa tietoa ympäröivästä luonnosta.

Luontokohteiden ajankohtaisia kuulumisia voit seurailla sosiaalisen median tileillämme Facebook & Instagram. Hankkeet toteutetaan Maaseuturahaston Vesuriryhmän tuella.
 Leader logo

Tutustu myös muihin lähellä sijaitseviin luontokohteisiin sivun alalaidan linkeistä.

ISOJÄRVEN KANSALLISPUISTO

Kaunis kansallispuisto eri mittaisine reitteineen ja maastopyöräily - ratoineen. Kylämäntie 1335, Kuhmoinen

PÄIJÄLÄN LINNAVUORI

Muinaiskohde, joka nimestään huolimatta ei sijaitse Päijälän kylässä. Linnavuorentie 115, Kuhmoinen

LIEKOKORVEN LUONNONSUOJELUALUE

Lähellä Länkipohjan taajamaa kiertelevät polut . Hiukkaan kylätie 390, Jämsä

oriveden luontopolut

Tutustu tästä Oriveden luontopolkuihin ja melontareitteihin. Ne sijaitsevat myös lähellä Päijälää.

KUHMOISTEN KUHMURAT

Noin 65km mittainen MTB-reitistö. Noin puolessa välissä reittiä sijaitsee Isojärven kansallispuisto.

LAIPANMAAN RETKEILYALUE

Kangasalla ja Pälkäneella Laipanmaan retkeilyreitit kulkevat pääosin yksityisissä talousmetsissä.